Steigers

Als je gespecialiseerd bent in het maken van bruggen ligt het voor de hand dat je ook goed bent in het maken van steigers. Bij Groot Lemmer B.V. is dit ook zo.

Steigers in alle soorten en maten kunnen wij voor u verzorgen.  Steigers worden altijd op maat gemaakt, er is geen standaard steiger. Neemt u gerust contact op over de mogelijkheden van steigers, in hout, staal composiet of een combinatie van deze  materialen.

Dek keuzes

Dek

De steiger kan worden voorzien van een dek van hout of kunststof.

Hout

Houten dek kan met of zonder groeven geleverd worden . Bij beide opties is het aan te bevelen om in het houten dek Glstrips op te nemen . Hiertoe worden ,bij voorkeur 2, zwaluwstaart groeven (bij een plankbreedte van 19 cm.) in het dekdeel gemaakt, gevuld met epoxy en afgestrooid met zand. Het dek is hiermee in praktisch alle weersomstandigheden stroef.  Het is beter om Glstrips toe te passen dan een slijtlaag over het gehele dek. Bij het toepassen van Glstrips wordt het hout niet afgesloten en heeft een langere levensduur.  Indien u een dekkende slijtlaag over het gehele dek wilt, kan beter een kunststof worden toegepast. (zie hieronder)

Bamboe

Bamboe wordt als composiet materiaal toegepast als dek en leuning hout. De bamboe stengel wordt geschild, in reepjes gesneden, gedroogd en vervolgens met lijm in een mal tot een plank geperst.
Het resultaat is een vormvaste plank. Uiteraard wordt bamboe met FSC certificaat geleverd.
Ook kan het bamboe dek van GLStrips worden voorzien.

Kunststof

Kunststof dek wordt gemaakt van glasvezelversterkt kunststof.( GVK)  Dit zijn panelen van 50 cm. breed te welke met een hol/dol verbinding in elkaar vallen. Kunststof heeft een langere levensduur dan hout en is uitermate geschikt om een slijtlaag op aan te brengen. De slijtlaag heeft een goede hechting op deze ondergrond. Om niet afhankelijk van het weer te zijn wordt de slijtlaag bij ons in de fabriek aangebracht. Standaardkleuren zijn antraciet en rood. GVK dek is ook geschikt indien er een servicevoertuig overeen moet. Het is niet geschikt als dek bij bruggen waar paarden overlopen.

Certificaten

Certificaten

Onderstaand kunt u onze verschillende certificaten downloaden.

FSC® certif. licentie C009073 Certificaat FSC 7-12-2015
ISO9001 certificaat Certificaat ISO9001 2008-2015 NL
VCA certificaat Certificaat VCA2008 5-1-2015 NL
PEFC certificaat Certificaat PEFC 2014-08-05

BACK